Öldöklő a küzdelem a város legjobb Pho (fő) levese címért, és, valljuk be, ha egy étterem pont a Fő (pho) utcában van, az legalábbis helyzeti előnyt ad. A vietnámi nemzeti leves népszerűségének csúcspontjára jutott Budapesten, nehéz elképzelni, hogy ez az őrület még tovább fokozódhat. A Hanoi étterem ugyanakkor nem elsősorban a pho-vel akar kitűnni, de azért hatféle változat így is megtalálható belőle az étlapon.

A hely egyediségét inkább az adja, hogy szemben más vietnámi- és részben a kínai éttermekkel itt kifejezetten adnak a külső megjelenésre, súlyos bútorok, elegáns, mély barna színek, decensen aranyozott beltér uralja az éttermet és az ünnepélyesség átragad a hétköznap este is szép számmal felbukkanó vendégseregre is. Az asztaltársaságok számos nációt képviselnek, az étterem nyilván szerepel valamely Lonely Planet vagy Trip Advisor oldalon is, ezért is meglepő, hogy a kétfős, szintén nem magyar ajkú felszolgáló személyzet szinte egy asztaltársaságot sem talál, akivel meg tudnák egymást értetni. Teljes a káosz és a babiloni nyelv-zűrzavar, de a helyzetet megmenti, hogy a konyha érti a dolgát és az elektronikus kütyün beküldött rendelések pontosan és szaporán érkeznek. A pho, ezt tegyük gyorsan tisztába, biztosan nem a város legjobbja, csak emiatt kár ide betérni. Az agyagtálon sült citromos csirke, a gazdag fűszerezésű kacsa, a párolt bok choi (káposztaféle) elsőrangú, de csak dicsérni lehet a sült tészta köreteket is. Váratlan, gazdag italválaszték, turmixok, frissen kevert gyümölcsitalok is kelletik magukat, de jellemző például, hogy a legnagyobb nyelvi nehézséget egy pohár chardonnay jelentette a szomszédos asztal és az éttermi személyzet együttműködése szempontjából.

Hanoi vietnámi étterem

Fő utca 71.

Az írás eredetileg a Pesti Műsorban jelent meg.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>