Dobozoltam

Volt szerencsém kipróbálni egy újabb házhoz szállítós terméket. A Kitchen Box arra esküszik, hogy a főzést többen kedvelik, mint a bevásárlást. Vagy ha épp nem is a kedveltségen múlik a dolog, mondjuk inkább úgy, hogy szívesebben áldozunk az időnkből a főzésre, semmint a bevásárlásra és a főzésre együtt.

Így a Kitchen Box kész receptekhez küldi a kiporciózott, minőségi hozzávalókat, a főzés már a mi dolgunk. (Szemben például a majdnem készre főtt, csak befejezendő, vagy épp a készen szállított ételekkel.)

Mi ezúttal a Chicken tikkát tettük próbára, és, mondhatom, a leírásnak megfelelő lett a végeredmény, fantasztikus illatokkal, majd pedig ízekkel. (Vicces egyébként, hogy a nem túl bonyolult receptet aprólékos gonddal követtem magam is, nehogy elrontsak valamit, miközben azért sorvezető nélkül is el tudok készíteni ennél rafináltabb dolgokat is.) Ami jó, hogy az elkészítéshez egy serpenyőre és egy edényre van csak szükség, meg persze vágódeszka, fakanál, kés, de ennél tényleg semmivel sem bonyolultabb. A fűszereket kis adagokban, szépen csomagolva megkapjuk, külön tégelyben jött a két evőkanálnyi mogyoróolaj, külön a paradicsomsűrítmény, és kis vákuumos zacskóban a csirkemell filé, a hagyma, stb. Innen már tényleg gyerekjáték volt a győzelem, 30-35 perccel később az asztalon gőzölgött a (szűken) kétszemélyes chicken tikka.

ez a hivatalos oldalról való...

Jó játék ez. De azért két fenntartást is muszáj megemlíteni: egyfelől – noha nem vagyok biohuszár és zöldharcos -, fáj az ember szíve, ennyi kis műanyag tégelyt, dobozkát, zacskót egyetlen főételért kidobni. Másfelől, én például szeretem a főzésben azt is, hogy kimaradnak alapanyagok, megmarad valamennyi a fogásokból, amit utána újra lehet még gondolni, új alapanyagokat venni hozzá, tehát a háztartás részeként működtetni a főzést – minthogy az is. A dobozolás ezt nem teszi lehetővé, itt mindenből pont annyi és pont úgy van, ami ahhoz az adott egy fogáshoz kell. (És mi lesz a levessel, meg a desszerttel? ) Szóval egy romantikus estéhez ideális, életvitelszerűen talán kevésbé praktikus. De mindenképpen a legjobbak közül való.

One Response to Dobozoltam
  1. üzletasszony Válasz

    Nagyon elfoglalt emberek (asszonyok), akiknél nincs tele a fűszerespolc sem a kamra, mivel ritkán főzőcskéznek-jól járnak ezzel az ötlettel 1-2 vendég elkápráztatására. Látom a tálalási ötleteket is a honlapon, így megszerezhető a “jó háziasszony” élmény is a jó üzletasszony elvárás mellé.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>