Csülöktatár

Ez most nagyon durván más tollával ékeskedés, mert a recept a Bodrogi család titkos receptje, ami annyira azért nem titkos, hogy ne legyen kint a neten… De hátha Süsüt, a nemzet színészét kevesebben ismerik, mint a jó öreg Dibbukot, így itt is megtalálható lesz ezen túl a csülöktatár receptje. Legfőbb oka, hogy nagyon bevált.

Mondjuk kevés kockázat van vele… Füstölt hátsó csülökkel indul a produkció, ezt teljesen szét kell főzni, amíg lényegében leesik a csontról. A főzőlébe érdemes tenni egész borsot, fokhagyma gerezdeket is, mert aztán le lehet fagyasztani, elhasználgatni.

Ha a csülök már rezgősen puha, rusztikus darabokra szeljük és ledaráljuk (lechoppereljük). Igen, a bőrt is. Igen, a zsírt is. Az egészet egybe a csont kivételével. A masszát elég sok vajjal pástétomosítjuk (apránként beledolgozva, hogy ne essünk túlzásba), megy bele zúzott fokhagyma, apróra vágott lilahagyma, bors, pirospaprika és mustár. Zöldfűszer ízlés szerint, Bodrogi művész úr ketchupot és majoránnát tesz bele, mi viszont ketchupot biztos nem, majoránnát hirtelen felindulás függvényében.

Picit pihenhet a hűtőben a krém, de ne sokat. Pirítóssal, lilahagymával indokolt a fogyasztása.

One Response to Csülöktatár
  1. koleszterinleső Válasz

    Ezért érdemes egy estére felfüggeszteni a diétát és dupla adag koleszterin csökkentőt bekapni!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>