Nem mórikálja magát – Miklós Csabi-Radovin: Liebling – kritika

Miklós Csabi védjegye – jellegzetes szemüvegén kívül – a humor, a geg, legalábbis az őt közelről ismerők szerint. Ennél a borcímkénél ez nem érvényesülhet, mivel a Radovin borkereskedés a tételt saját nevére vette, ez lett Liebling sorozatban a szezonális kedvenc.

Miklós Csabi-Radovin: LieblingA 2011-es chardonnay-hez, úgy érzem, nem is illene annyira a szellemeskedés: szikár, komoly borról van szó. Egészen zöldbe hajló szín, inkább fehéres zöld, mint zöldes fehér (Fradi rajongók előnyben), tiszta, szép szín, ha nem is túl barátságos. Illata nehezen bontakozik ki, rejtélyes, nehezen nyílik, picit várni kell, hogy az első illatszegény pillanatokból ásványosság, kicsi füstös tempera-szerűség („tűzkőillat”), majd enyhe fehér húsú barack illatjegy keletkezzen.

A móri borvidék sok tulajdonságát vonultatja fel kóstoláskor. Az ásványosság itt is visszaköszön, csontszáraznak ható bor, fehérborhoz képest komoly alkoholjával (13.5%) kifejezetten tüzes, energikus bor. Ezt az összhatást erősíti az enyhe savtúlsúly is, annak ellenére, hogy hordóban erjesztett, hordóban érlelt borról van szó a fa nem tudta – tán nem is akarta – megszelídíteni a chardonnay-t.

Tenger gyümölcseivel gazdagított pennéhez, spagettihez, kemény sajtokhoz remek párosítás. Személyiségében olyan titokzatos nőnek képzelem, akit hellyel kínálunk és remegve várjuk, hogy kalapjának arcára vetett árnyéka mélyéről igennel, vagy nemmel felel-e majd. De még nem válaszolt.

One Response to Nem mórikálja magát – Miklós Csabi-Radovin: Liebling – kritika
  1. weboldalam Válasz

    nem tudom nem túl nagy szentségtörés, ha fröccsben innám

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>