Segal Viktor: Piknik

Segal Viktor a legtöbb szakmabeli számára referencia; így aztán nem is teheti meg, hogy akármihez a nevét adja. Az elérhető legmagasabb minőség lebeg a szeme előtt, őt nem láthatjuk gagyi tévéműsorokban, hazug reklámszpotokban, megalkuvással operáló éttermek konyhájában.

Segal Viktor: Piknik

Ez a fajta következetesség ma már emblematikus: ahol Segal felbukkan, ott a minőség is garantált. Érthető, hogy legújabb, sorban a harmadik szakácskönyvéhez ismét valami újat ötölt ki, így mindhárom eddigi szakácskönyve a maga nemében formabontó volt és lett. Ezúttal egy könnyű piknikre invitálja a főzni, vagy akár csak kirándulni szerető olvasókat, és más-más alkalmakra kínál ötletesebbnél ötletesebb apróságokat.

Mindig csak néhány hozzávaló, csak néhány perc kell a csipegetnivaló étel előállításához, nem a főzéssel telik tehát el a piknikhez kiszorított idő. A kirándulás akkor jó, ha jó a társaság, ha olyanokkal vagyunk együtt, akikkel boldogok, felhőtlenek lehetünk. Ha ehhez akad még pár ízletes falat, friss és újszerű üdítő, a hangulat már tényleg fokozhatatlan. A hangulatos képeket nézve máris elképzeljük magunkat mi is, amint okosan összeállított piknikkosarunkban fűszeres reszelt paradicsomos burekkel, lilakáposztás házi hot-doggal, fetás görögdinnyével, termoszunkban hideg kakukkfüves paradicsomlevessel, mangóitallal baktatunk a hegyoldalban, és alig várjuk, hogy leteríthessük végre a magunkkal hozott plédet, és falatozni kezdhessünk.

És persze gyorsan tegyük hozzá, hogy ezek a remekbe szabott, friss hozzávalókból, percek alatt elkészíthető fogások kiváló vendégváró falatok, partiételek is, így nem okvetlenül kell a túrabakancsunkat előkotorni, vagy legfeljebb csak addig, amíg a legközelebbi piacig elérünk. Segal séf 81 receptje gondoskodik minden másról.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>