Lencsefőzelék

A húsvéti sonkának és magának a húsvétnak is számos üdvözlendő mellékterméke van. Magát a sonkát is számtalan módon fel szokták használni, de például a sonka főzőleve is külön életet él. Lehet például lencsefőzeléket készíteni.

Ehhöz az ember beáztatja pár órára a megmosott lencsét, majd a sonka főzőlevében felteszi főni. Tehetünk hozzá félbevágott vöröshagymát, egy kevés fokhagymát. Borsot és babérlevelet mindenképpen. Szalonnától, bőrkétől, kolbásztól baja biztos nem lesz.

Mikor a lencse közel puha, elkészítjük a rántást: zsiradékon apróra vágott vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika, majd pedig liszt. (Közben persze ezek mind külön-külön és együtt se égjenek oda.)

A rántást jéghideg vízzel kicsit kikeverjük, hozzákeverjük a lencséhöz. Pár perc forralás után kész is van. Ekkor kiskanálnyi mustárral, ecettel, amolyan Frank Júliásan „pikánssá tesszük”. Imádom ezt a szófordulatukat a régimódi recepteknek…

A következő melléktermék a káposztás bableves, majd ez is következik.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>