A napsütötte sáv – Interjú Az élet napos oldala blog szerzőjével, Renivel

Egy igazán vidám bloggerinával, Az élet napos oldalát szerző Renivel beszélgettünk a Goldenblog interjúsorozat következő állomásaként.

Nagyon találó a név “az élet napos oldala”. Tényleg csupaszív, felderítő dologgal foglalkozol a blogon. Ilyen az alapattitűdöd is? Vagy van más blog, ahol kiéled a másik éned?

Ez jó! Viszont el kell keserítselek, hiszen nem, nincs másik énem, gonosz ikertestvérem sem. Alapjáraton vidám egyéniség vagyok és igyekszem ezt átadni az olvasóimnak. Persze van az úgy, hogy melankolikus hangulatúra sikeredik egy-egy bejegyzés, de ez a ritkábbik eset. Mostanság inkább azért vagyok szomorú, mert nem jut elég időm arra, hogy írjak. Vagyis nem annyi, amennyit szeretnék, de lesz ez majd másként is, a téltől kis nyugalmat remélek és ez az én kis blogom számára talán felüdülést jelent majd.

Az élet napos oldala - Reni

A blogod egyszerre szól a fotózásról és az ételekről, de van benne utazás is, és egyebek. Mi a fő csapásirány? Hogyan írnád le a blogod?

Őszintén szólva nincs fő csapásirány, mindig arról írok, ami éppen jólesik. Persze, ez alapjáraton egy gasztroblog, nyilván a receptek vannak túlnyomó többségben, de ha jólesik és vannak másfajta élményeim, akkor azt is szívesen megosztom. Most is készülök például többrészes szicíliai fotósorozat publikálására, mert bő két hét alatt rengeteg képet kattintottam a sziget minden pontján és nagyon szívesen megmutatnám az olvasóknak. Már-már szokássá vált, hogy karácsony alkalmával készítek egy kis „magazint”, amit erre az évre is terveztem, de nem tudom mennyire lesz rá időm, lehet inkább csak füzetke lesz belőle, semmint magazin. Majd meglátjuk, hogy alakul!

Mi az a “matcha”, ami önálló alegység a blogodon? És hogy találtál rá?

Az a menüpont véletlenül maradt ott kb. 2 éve… mindig azt játszottam, hogy az éppen szezonális hozzávalókat, vagy kedvenceket pakoltam be a menüsorba, aztán egy idő után elfelejtettem frissíteni… Hát ez a történet :)

Gyönyörűek a fotók, ami nem is meglepő, hiszen, ha jól értem, ezzel foglalkozol. Melyik volt előbb, a fotózás, vagy a főzés? És megél-e a kettő egymás mellett egyenrangú félként, vagy az egyik szerelem el-elnyomja-e a másikat?

Köszönöm szépen! Mindig jól esik az embernek, ha dicsérik a munkáját, de azért maradok én két lábbal a földön. Maradjunk annyiban, hogy van még hova fejlődnöm. Előbb a főzés volt, majd utána jött a fotózás. Ha valaki visszalapoz a 2009-es, 2010-es bejegyzésekhez a blogon, akkor látszik, hogy a fotók korántsem mondhatók szépnek, esztétikusnak. Mai szemmel meg pláne nem. Amikor rájöttem arra, hogy egyre többen olvassák a bejegyzéseimet, akkor megfogadtam, hogy az sem ártana, ha szépek lennének a fotók. Aztán alakult a dolog, egyre inkább megtanultam használni a fényeket, színeket, gyakoroltam, ahogy csak az időm engedte. Mára már abszolút nem mondható egyenrangú félnek a kettő, a fotózás előrébb van, mint a főzés. A fotózás hivatássá lett, a főzés hobbi maradt és én szeretném is, hogy ez így maradjon. Így igazán jólesik, amikor néhány órát a konyhában tölthetek, nincsenek kötelezettségek.

Mennyire vagy tudatos blogger? Van-e stratégiád a blogolásra?

Semennyire. Bár sokszor rosszul érzem magam amiatt, hogy nagy kihagyások vannak a blogon és gyakorlatilag elveszítem az olvasóimat, mindig megbeszélem magammal, hogy én ezt a nem kötelességből írom, hanem szeretetből. Ha éppen nem jut rá idő, akkor nem, ha meg igen, akkor örülök. Néha úgy éreztem, hogy kezd a nyakamra nőni a dolog, de nem így lett. Szerencsére. A receptek sem tudatosan jönnek, mert ha így lenne, csak édesség lenne és semmi hal, ugyanis a desszertek mindig népszerűek, viszont a tenger gyümölcsei nagyon kevés olvasót vonzanak. Az kerül fel, ami itthon volt, csak a blog kedvéért nem szoktam külön főzni, nem ez alapján találom ki, hogy mi legyen a következő bejegyzés. Nincs mély tartalom, amit közvetíteni akarok, nincsenek világmegváltó gondolatok, csupán szívből alkotok.

One Response to A napsütötte sáv – Interjú Az élet napos oldala blog szerzőjével, Renivel
  1. káró Válasz

    Öröm egy ilyen őszinte, szerény interjút olvasni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>