Zsályás sült csirke

Nemrégiben győződtem meg róla végérvényesen, hogy a sütőzacskó emberhez méltó találmány, nincs semmi szégyellnivaló vele, ráadásul a kreativitásnak sem állít túlságosan korlátot. Egészben sült csirkéhez pedig keresve sem lehet jobb eljárást találni.

Ha az ember sütőzacskót és sütőcsirkét (no meg sütőt) alkalmaz, akkor tényleg csak a fűszerezéssel kell bajlódni. Ebben az esetben az egész csirke belsejét sóval dörzsöltem be, tettem belülre durvára vágott vöröshagymát, fokhagymát és zsályát. A csirke külső részét sóval, zsályával és sült csirke fűszersóval szórtam meg, de a szín és az összhatás kedvéért a fűszerarzenált erősítettem még kurkumával és borsikafűvel is.

Csirke, ebédre

A csirkét ekkor óvatosan bemozgattam a sütőzacskóba, dobtam mellé még egész gerezd fokhagymát, darabolt vöröshagymát, meglocsoltam kissé olivaolajjal és egy fél citrom levével, így zártam rá a zacskót és körülbelül egy óra alatt készre sütöttem.

A citromos-zsályás eljárás pazar eredményt hozott. A pazar eredményt párolt brokkolival és krumplipirével tálaltam. A sütőzacskóban összegyűlt csodaszaftot pedig egy kis tejszínnel kikerekítve adtam föl.

One Response to Zsályás sült csirke
  1. káró Válasz

    Óriási ötlet a tepsi-sikálás elkerülésére!
    Kevés macera, finom sült!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>