Jacket potato

Joggal merül fel a kérdés, mit tegyünk, ha előbb fogy el a pecsenyekacsánk, vagy sült pecsenyénk, mint a hozzá készített héjában sült burgonyánk. Egyet ne tegyünk: ne essünk kétségbe.

Krumpli

A jacket potato önmagában is remek eledel, de ami még jobb hír, hogy tovább turbózható igen könnyedén, ráadásul minden tekintetben a maradékelv mentén. Érdemes például egy lapos jénai tálra rendezni az árván maradt krumpli hasábokat és meglocsolni a sültből, kacsából visszamaradt zsiradékkal. Már jó, nem?

Ekkor megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel, mert mindkettő igen jó kapcsolatot ápol a burgonyával. Majd az egészet sonka, vagy szalonna darabkákkal hintjük meg, és beborítjuk füstölt sajttal (vagy trappistával, amelyik épp lejáróban van otthon). Pirosra sütjük az egészet.

Amíg sül a maradék, készítsünk hozzá egy kis öntetet. Például tejfölt, vagy kefírt, vagy a kettőt vegyesen, keverjünk el kakukkfűvel, sóval, borssal és fokhagymával. Ezzel tálaljuk az ételt, meg valami gyors kis salátával, szintén „a zöldségek gyors felhasználása még kidobás előtt” hüvelykujj szabály figyelembe vételével. Ennél egyszerűbb és olcsóbb tényleg nincs…

One Response to Jacket potato
  1. káró Válasz

    néha pörköltből van a maradék-akkor ezt lehet egy pötty tejföllel rásimítani a krumplikra. így se rossz!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>