Boutique hentes – Konrády Foods

Párizsi mondjuk nincs, meg téli szalámi sem. A MOM pláza alsó szintjén található, mediterrán hangulatú „boutique hentes” nem tör ilyesmi babérokra, sokkal inkább az exkluzív kínálata miatt érdemel elismerést. Konrády Zoltán külkereskedő-nagyvállalkozó, világutazó és értő gourmet a legválogatottabb termékeket szerzi be egyedülálló delikát boltja számára. Ha a világban járva megszeret valamit, utánajár a beszerzési lehetőségeknek, a legjobb beszállítóknak, és a paletta részévé teszi terméket. Meglepődve talán senki sem lesz, ha azt írjuk, a hely nem az olcsóságával hódít. De olyan különlegességekért, mint az argentin bélszín, a 90 napig érlelt wagyu marha rib eye steak, a nebraskai omaha steak, vagy az ír báránygerinc a világon sehol sem lehet fillérekért hozzájutni. (Nota bene: Magyarországon ártól függetlenül sem lehet máshol hozzájutni.)

Konrády Foods

A tőkehúsokat ugyancsak nem szokványos módon darabolják; a nyugati üzletekben kapható módon porciózzák a prémium minőségű termékeket, amelyeket vákuumcsomagolásban kaphatnak meg a vevők, vagy akár sous vide technikával előfőzött módon is megrendelhetnek. A kínálat részét képezik a tenger gyümölcsei, homár, ír biolazac, tonhal is. A Konrády Foods-ban kapható egyedül kézzel szeletelve az országban a Joselito sonka is, amelynek a cég a kizárólagos importőre Magyarországon. A világhírű spanyol sertés, az erdőkben vadon makkoltatott pata negra combjából készül, nagyszerűségéről sokat elárul, hogy ezt tartja éttermében Ferran Adria (El Bulli) és a 27 Michelin csillaggal büszkélkedő Joel Robuchon is.

A kiegészítők közt extra minőségű sót, kaviárt, olasz száraztésztákat, szószokat, lekvárokat is találunk az üzletben. A nagyközönség számára még kevéssé ismert húsféleségek elkészítésében a képzett személyzettől tanácsokat kaphatunk, mint ahogy a borválasztáson sem kell törni a fejünket: a saját márkás borsorozat címkéjén is feltüntetik, hogy melyik tételt ajánlják marhahús ételekhez, halakhoz, vagy szárnyasokhoz. Nekünk már csak egy dolgunk marad: hogy valahogy fussa minderre…Ezzel együtt igazságtalanok lennénk, ha nem tennénk említést arról, hogy vannak elérhető árú termékek is. Ilyenek a hazai mangalica termékek, a roppanós Frankfurter virsli, a mortadella, a spanyol és olasz sonkák, amelyek szeletelve, kisebb kiszerelésben korántsem pénztárcagyilkos tételek.

5 hozzászólás a(z) Boutique hentes – Konrády Foods bejegyzéshez
  1. Hapci Válasz

    Picit viccesnek éreztem, hogy kb. azt a borjúszűzet, amit 6 rugó körül vettem az étteremben (2 éve, igen), Konrádyék majd’ 20000-ért kínálják az úri közönségnek. Értem persze, kik a célközönség tagjai… de akkor is…
    Szóval örüljünk neki, hogy van egy ilyen is, már nagyon hiányzott. Végre tudok valahol venni mikromalackát 36 ezerért…

  2. Dibbuk Válasz

    van már bresse-i csirke is! :-)

  3. Bogyó Válasz

    Gondolom a szűz kb. 180-200 gramm lehetett és nem 1 kg amit a tányérra kaptál.

  4. Káró Válasz

    a NÁV ellenőr egy sarokból lesi és listázza a vásárlókat, hova érdemes vagyonvizsgálatra ellátogatni. én sajnos nem leszek a listáján…

  5. Hapci Válasz

    Bogyó: félreérted a szituációt, éttermet üzemeltettem akkor és úgy vettem ilyen borjúszűzet 6 rugóért.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>