A nap sütötte sáv – The British Store

British goodiesEz az írás még a szuterén korban született, de pár méterre a korábbi üzlethelyiségtől immár az utcafronton nyílik újra az angol-bolt.

Talán nem véletlen, hogy az angol „store” kifejezés szerepel e különleges kisbolt nevében, sokkal inkább kelt ugyanis raktár érzetet, semmint a mostanában – szerencsére – elterjedőben lévő kis delikátbolt hangulatot az üzlethelyiség. Nincsenek dizájn elemek, hangulatvilágítás, sem dúsan megpakolt, modernül megtervezett polcok. Minden az áruról szól: könnyűszerkezetű, kimondhatjuk: csúnya fém polcszerkezet fut körbe a hideg, neon megvilágítású szuterén helyiségben, amit viszont árulnak az hamisítatlanul, autentikusan brit holmi. Hozzám hasonló sok anglomán idézheti fel kedvenc ízeit a szigetországból, és persze járnak ide a környéken lakó britek is, hogy feltankoljanak egy kis hazait…

Itt vannak a híres, hírhedt angol konzerv levesek, skót ropogtatnivalók, kekszféleségek, biscuitek és crackerek, angol csokoládék és ír sörök, emblematikus mustárok, ketchupok, szénsavas üdítők. Mindenből olyan márka, amely Nagy-Britanniában a legszélesebb körben fogyasztott termékek. És persze kapható a szerintem ehetetlen, de Angliában mindenkinek kisgyerek kora óta fogyasztott fekete suvickszerű, egyenesen Nyilas Misi pakkjából elszármazott Marmite is. Egy falatnyi brit-szigetek, és egy csipetnyi nosztalgia.

One Response to A nap sütötte sáv – The British Store
  1. Cimbora Válasz

    Bár Anglia nem éppen a fantasztikus konyhájáról híres, még a kekszeiket sem sorolom a világ élvonalába, de emlékek mindenképpen fűződnek hozzá, kedves rokonok hozták ajándékba hajdanán. Arra jártamban én is veszek egy nosztalgiányi csomagot.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>