Hókifli

Nem ismerik a hókiflit

Megvolt az első komolyabb ránk ijesztés, Tél tábornok már igen korán letette a névjegyét, nehogy azt higgyük, idén is megúszhatjuk jég és hó nélkül. Mi pedig nem ijedünk meg, hanem gyorsan inkább behódolunk, és biztos, ami biztos, hókiflit készítünk a havas napokra. (Illetve nem is mi, hanem egyik kedves társszerzőnk, akinek köszönet jár.)

A hókifli szerencsére tényleg egyszeri hirtelen felindulásból elkészíthető sütemény, nem csak azért, mert elég hamar elkészül, hanem azért is mert jó esetben minden hozzávaló megtalálható otthon, és tényleg ki sem kell mozdulni.

Ha tehát van a hűtőnkben, kamránkban:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 doboz tejföl
  • valamilyen pikánsabb ízű lekvár (leginkább szilva), vagy mák, vagy dió
  • porcukor
  • kevés só , csupetnyi szerecsendió

akkor nincs is nagyon mire várni. A tölteléknek szánt anyag kivételével összegyúrjuk hozzávalókat, és az így kapott tésztát hütőben pihentetjük. (Ha sok időnk van, sokat, ha kevés, akkor nem sokat.) A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és mindegyik darabot megtöltjük, majd kikísérletezzük, hogyan lehet kifli alakúra feltekerni őket.

Forró sütőben sütjük meg, majd ha kissé kihült, meghintjük porcukorral a kifliket. Tél tábornok egészségére fogyasszuk. (Máskülönben hízlalna…)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>