Chilis krumplikrémleves pirított kolbászkarikákkal

Ha az oroszokon kívül csak krumpli és hagyma van már a spájzban, akkor sem kell zavarba jönni. Kevés hozzávaló, egyszerűség, és mégis egy rafinált, meglepő ízű levest fogunk elkészíteni.

Finomra vágott, jelentős mennyiségű hagymát olajon pirítani kezdünk. Rádobjuk a hámozott, félbe-negyedbe vágott burgonyát, és kicsit ezt is megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jó sok morzsolt chilit teszünk rá. A chili mennyisége persze függ az erejétől is, mivel én inkább a fűszeres, kevésbé csípős chilit használom, elég sokat teszek rá, de ha valaki bivalyerős chilivel próbálkozik, használjon belőle kevesebbet.

Felöntjük kockalevessel, hogy éppen ellepje. Ez az igazán ütős krémleves elkészítésének egyik titka. (Hogy valamennyi titokhoz hozzájussunk, fájdalom, rendszeresen kell olvasni a blogot, ugyanis nem lesz egyben összefoglalva valamennyi… De hát az élet nehéz.) Szóval a titok lényege, hogy hiába eredményezne több levest, ha jó sok lével öntenénk fel a hozzávalókat, olyankor kedvezőtlenebb eredményre jutunk. Tehát inkább több zöldséget használjunk, de épphogy csak elfedje őket a főzőlé. Ilyenkor kapunk jó sűrű, nagyon ízes levest, és az esetek többségében sűríteni sem kell már, mert ha tartalmas a zöldség (mint amilyen a krumpli, karfiol, vagy a brokkoli), elég sűrű lesz liszt, vagy más sűrítőanyag nélkül is.

Mikor a krumpli megpuhult, botmixerrel krémesítjük a levest, utófűszerezzük (só, bors, chili), és főzőtejszínnel korrigáljuk a színét és az állagát.

Egy serpenyőbe kolbászkarikákat pirítunk, ezzel tálaljuk, díszítésként a kolbászból kisült zsiradékból pettyentünk rá párat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>