Van egy jó hírem, Budapest! – Baconbe tekert zöldspárga

Elirigyelve a közfigyelmet, örömmel tudatok én is egy jó hírt: most már tényleg itt van a spárgaszezon! Még tán jobb is, mint a többi jó hír.

A spárgaszezon jellegzetessége, hogy mindig fájdalmasan rövid, a másik pedig – nem tudom ez egyaránt igaz-e mindenkire, vagy csak rám -, hogy többször van itthon spárga, mint ahányszor megtervezem, hogy mi is készül majd belőle.

ZöldspárgaElsőnek érdemes valami baromi egyszerűt, minél kevesebb hozzávalóval, és minél kevesebb macerával. Alapvetően fehérspárga párti vagyok, de a legegyszerűbb, legpuritánabb spárga fogásokhoz mégis a zöldspárga illik jobban. (Zsengébb, nem kell hámozni, stb.)

Úgyhogy a szezonköszöntő fogás egy egyszerű baconbe tekert zöldspárga lehet: ehhez a spárgasípok alsó egy-két centijét vágjuk csak le, a spárgát megmossuk, és forrásban lévő, cukros-sós, citromos vízben 3-5 percig forraljuk. Ezután kihalásszuk őket, és gyorsan lehűtjük, hogy a ne főjenek tovább. (lehet akár jeges vízbe is tenni, ha van kéznél jég, ha nincs, akkor csak hideg víz alá.

Ha lehűltek, az alsó felüket körbetekerjük baconnel, egy jénaiba fektetjük és mehet a sütőbe. Amint a bacon roppanósra sül, kész is a tavaszköszöntő. Ha valaki nagyon spíler akar lenni, esetleg némi parmezánt is reszelhet rá. Előételnek kiváló. Van még valakinek valami jó híre?


Kép: Avital Pinnick/flickr

2 hozzászólás a(z) Van egy jó hírem, Budapest! – Baconbe tekert zöldspárga bejegyzéshez
  1. Sanya Válasz

    Ajánlom a tört bors és egy kis (akác)méz applikálását a baconra tekerés elött.

  2. Dibbuk Válasz

    Ez remek, ki fogjuk próbálni, köszi!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>