Kolbásszal töltött karaj

Múltkor a csőben sütéssel már-már vegetáriánus mélységeket értünk el, úgyhogy itt volt az ideje valami rusztikus-klasszikus elkészítésének. A kolbásszal töltött egybehúsok tudnak nagyon finomak is lenni, és nagyon szárazak is, de ez most szerencsére az előbbi. Természetesen párkáp, hagymás törtburg.

A produkció többféle hússal is előadható, gyakori a dagadó felhasználása, ez itt most egy csontos rövid karajból készült, amit kedves hentesurammal felszúrattam már vásárláskor. Mégiscsak ez a szakmája, meg van rá alkalmas kése is. Aztán vettem még gyorsan egy darab kolbászt is, legyen mit beletölteni.

Itthon aztán a lukon keresztül óvatos mozdulatokkal át kell lökdösni a kolbászt, hogy ne törtjön ketté. A húsra aztán roppant mennyiségű zúzott fokhagymát tettem, megpróbáltam minél alaposabban bedörzsölni. Sóval, borssal és köménymaggal ugyancsak. (Senki sem szereti igazán, de azért ehhez is dukál, akkor meg muszáj.) Beborítottam csécsei tokaszalonnával, ha már egyszer azt is kaptam a boltban. Szinte hozzámvágták…

Egy tepsibe tettem a húst, öntöttem alá sört, egy kevés fűszeres olajat, pár gerezd egész fokhagymát, meg egy egész fej vöröshagymát. Lefedtem alufóliával, és így pihent pár órát, amíg az MTK mély sajnálatomra el nem vesztette a meccset a tévében, aztán ment be a sütőbe, így lefedve.

Egy órát sült így, aztán leszedtem az alufóliát és sűrűn locsolgatva, a levet néha pótolva még rásütöttem vagy fél órát. (Kicsit többet is elbírt volna, de jobb a biztonság, így legalább nem égett meg.) Negyed órát még illik pihentetni szeletelés előtt.

Közben elkészítettem a hagymás tört krumplit és a párolt káposztát. Ezekkel tálaltam, és a káposzta ellenére még egy kis savanyúval is lehet kedveskedni mellé. Meg kenyérrel. Hadd hízzunk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>