Tofus lepény

Úgy látszik, megérett az idő a tofura is, sóhajtott fel a szegény diétásnővér, pedig ezt maga sem hitte volna. Magam még sosem “dolgoztam” tofuval, párszor rendeltem már ugyan étteremben, de ez elég is volt ahhoz, hogy feladjam a kísérletezést. Ez a lepényféleség is társszerzés keretében készült.

Az étel elkészítéséhez a fagyasztó részleg tartalmát kell részben elhasználni, részben pedig rendelkezni kell egy féltéglányi füstölt tofuval, annak legalább még van egy kis -elfogadható- íze.

Az eljáráshoz kiolvasztunk tehát egy adag leveles tésztát és egy zacskó mirelit zöldséget. Utóbbit elkeverjük joghurttal (más esetekben, ha az orvos másképpen nem rendeli: tejföllel, ha van, juhtúróval), adunk hozzá felaprított csiperkét, és apró kockákra vágott füstölt tofut. Sózzuk, borsozzuk, kevés barnacukrot is teszünk bele a pikantéria végett. Gazdagítjuk még kevés szójaszósszal (hogy a tofu ne érezze magát egészen tájidegennek) és olívaolajjal (hogy jó legyen). Fűszer gyanánt még egy kis bazsalikomot is elbír.

Egy tepsit alaposan kivajazunk, kilisztezünk, ebbe óvatosan belehelyezzük a tészta egyik felét. Erre halmozzuk rá a tofus-gombás tölteléket, majd a tészta másik fele következik. A tészta tetején elrendezünk szép nagy darabokra vágott gombát, az egészet megkenjük egy kevés olívaolajjal és mehet is a sütőbe.

Aranybarnára sütjük, és aztán csodálkozunk, hogy a jelek szerint tényleg tofut eszünk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>