Hazai pálya – Hanna kóser étterem

Hanna kóser étteremJól láthatóan mindenki ismer mindenkit a Dob utca kellős közepén található Hanna kóser étteremben, csak mi téblábolunk kicsit tanácstalanul egy darabig, de aztán megszánnak bennünket és megkapjuk a szükséges eligazítást. (Na jó, egy pár arcot mi is ismerünk, tévéből, innen-onnan.)

Az enyhén tanteremre emlékeztető étteremben fizetni előre kell, szerencsére nem is túl sokat, a rövidke napi menüről való választás pedig aligha okoz hosszas fejtörést bárkinek is. A kedves felszolgáló néni térül-fordul, és már előttünk is gőzölög a tűzforró és sűrű frankfurti leves.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a kóserség kritériumait oda-vissza kívülről ismerem, de meggyőződésem, hogy a só használatát még a legszigorúbb szabályrendszerben sem tiltják. A levesből viszont ez sajnos kimaradt, még szerencse, hogy az asztalon lévő sótartóból pótolni tudjuk a hiányt. A hideg gyümölcsleves pont a megfelelő hőmérsékleten érkezik, sok benne a meggy, és még mazsola is van benne. Ez utóbbiért kár…

A főételeken nehéz fogást találni, már-már meglepően finom minden, talán csak a fasírt volt halványabb, szomorkásabb az elvárhatónál. De a sült marhaszegy hagymás törtkrumplival omlós, friss, ízletes, a rántott csirke pedig szinte a legjobb, amit ebből a kevéssé fantáziadús műfajból ki lehet hozni. A teljességhez hozzá tartozik, hogy kaptunk kóserül sótlan uborkasaláta-szerűséget is, a kenyérszeletek pedig fagyos hidegséggel fogadtak bennünket, feltehetően egyenes a fagyasztóból landoltak az asztalra, de tényleg ez legyen a legnagyobb probléma.

Az egyenárban még egy sütemény is benne van, amit kókuszos csokoládés piskótatekercsnek azonosítottunk be. A bennfentesek jórésze másik ajtón távozik, mint amin bejött, ezt sem tudjuk mire vélni, de újabb rövid téblábolás után mi az eredeti „bejárat” mellett döntünk, és csak reméljük, hogy semmilyen szabályt sem szegtünk meg. A mennyezet legalábbis nem szakadt le mögöttünk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>