Töltött tojás

Húsvétkor sok jobb sorsra érdemes háztartásba vendégek érkeznek, éhes vendégek. Mit tegyünk elébük?

Hozzám előre is bizton tervezhetően nem érkezik majd senki, de a VKF III keretében olyan vendégváró falatokkal kellett előrukkolnunk, amelyeket feltálalnék, ha ideenne valakit a fene. A megkötés annyi volt, hogy két falattal eltüntethető fogásokat alkossunk. A most bemutatandó töltött tojást többnyire szilveszterkor szoktam volt csinálni, de tojás lévén húsvétra még sokkal inkább alkalmas. (Kötözött sonkát meg nem lehet két harapással elintézni, legfeljebb egy oroszlánnak.) Még az is e fogás mellett szól, hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és akárhány példányban újra s újra reprodukálható az érdeklődők számától függően. Főzzünk jó sok keménytojást, tisztítsuk meg és vágjuk őket félbe. A sárgájukat pöccintsük bele – kiskanál közbeiktatásával- egy keverőtálba. A sárgákhoz bőséges mennyiségű vajat adunk, sózzuk, borsozzuk. Tegyünk hozzá mustárt és csemege pirosaranyat (vagy édesnemes pirospaprikát) is. Adjunk hozzá finomra vágott újhagymát, vagy lilahagymát is. A masszát alaposan keverjük el.

Ismét vegyük elő a már jólbevált kiskanalunkat, és a sárgájukat vesztett tojásokat töltsük meg óvatosan a töltelékkel. A látvány kedvéért érdemes sokféle díszítést alkalmazni. Én ezúttal fekete kaviárt, pirosaranyat és snidlinget használtam, de tovább színesíthetjük a képet lilahagymával, vörös kaviárral is. (Ehhez is használhatjuk a kiskanalat; legyen egy jó napja.)

Kész is! Jöhetnek a vendégek! Én nem leszek itthon…

Töltött tojás - VKF

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>