Vízszigeteléssel a kellemetlen károk ellen

Vízszigetelés

Házépítés során is fontos szem előtt tartani azt, hogy a legkisebb résen is bejuthat a falakba a víz. Sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat a későbbiekben, ha mindenhol megfelelő technológiájú vízszigeteléssel vértezzük fel házunkat.
Kezdjük az alapoknál. Szó szerint! Már az aljzatot is vízszigeteléssel kell ellátni talajnedvesség ellen, hogy alulról ne kapjon nedvességet a ház. Aztán ahogy haladunk a házban feljebb, és az építésben előrébb, újabb és újabb helyek bukkannak kerülnek előtérbe, ahol ugyancsak nagyon fontos a vízszigetelés!
A lapostetős házaknál is kiemelt fontossága a vízszigetelésnek. A tető szigetelésének annyira vízzárónak kell lennie, mintha csak egy medencét építenénk! Később, egy beázás, hatalmas anyagi kárt okozhat a házban, és ami még fontos ebben az esetben is, hogy nagy tartósságúnak kell lennie a vízszigetelésnek, hogy sok év után se okozzon kellemetlenséget egy beázó tető.
És van még rengeteg hely egy házban, ahol elengedhetetlen a vízszigetelés. Ilyen a fürdőszoba is, különösen az épített zuhanykabinok, ugyanis ott az általunk szétfröcskölt víz okozhat kárt a házban, ha nincs megfelelő kenhető vízszigeteléssel ez szakszerűen előkészítve!

Megosztás