Nem engednek a ’48-ból

Budapesten is üzletet nyitott Székesfehérvár egyik ékköve, a Damniczki cukrászda. A királyi koronázó városban már 1992 óta készülnek a különlegesen magas minőségű fagylaltok és sütemények, a sok pesti vendég pedig lassanként kiérdemelte, hogy ne csak nekik kelljen elzarándokolni a Damniczkiba, hanem az is gesztust gyakoroljon feléjük. Így most már Pest belvárosában, a Hercegprímás utcában is lehet hódolni az élvezeteknek.

A Damniczkinél való fagyizás ugyanis össze sem hasonlítható élmény más fagyizókéban tapasztalttal – ez erős kijelentés, tudjuk, de vállaljuk. Mégpedig nem is a különleges ízösszeállítások miatt, hiszen most már sehol sem lehet megélni a csoki-vanília – puncs szentháromságával; a jobb fagyizókban a gorgonzola fagyi, a vörösbor fagyi, a rozmaringfagyi már-már kötelező elem. Ami a Damniczkit kiemeli a többi közül, hogy mind a 48 (!) féle fagylalt kizárólag természetes alapanyagokból készül, a tejes fagyikhoz kíméletesen hőkezelt termelői tejet használ, a gyümölcsök gyümölcsből vannak, a magok (pisztácia, dió, stb) ténylegesen magvakból: nincsenek porok, sűrítmények, sőt, még színezékek sem, emiatt a fagylaltok színe nem is olyan magakellető, mint más fagylaltozókban. Cserében az íz mindent visz, legyen szó kapros uborkafagyiról, tonkababos karamellről, vagy egy sima mákfagyiról, akár a már említett mákról.

Részlet a 48-ból

 

 

De ha már itt vagyunk, és túllépve a bőség zavarán kipróbáltunk pár ízkombinációt, érdemes inni egy kávét is, mert legalább olyan odafigyeléssel készülnek a kávékülönlegességek is, mint a fagylaltok. És, mivel cukrászdában vagyunk, természetesen a süteményekről is megemlékezhetünk: újragondolt, kézműves, egészen egyedi sütemények, minitorták hívogatják a látogatót már-már ellenállhatatlanul. Javasoljuk: ne is álljunk ellen.

Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra

1051 Budapest, Hercegprímás u. 17

+36-20-919-3548

http://damniczkibudapest.hu

One Response to Nem engednek a ’48-ból
  1. kissé régimódi Válasz

    nagyon más ez az ízvilág, mint amin szocializálódtam, ám a lelkes ismertető alapján kívánok sikert és hasonlóan lelkes vendégkört a csillagos étteremnek.

Hozzászólás a(z) kissé régimódi bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>