Black cab

Személyes vallomás: a Black Cab „Giga double decker” hamburgerét megelőzően egyedül egy New York-i börgerező gigantikus hamburgerével sikerült igazán jóllaknom, legalábbis akkor, amikor egyetlen hamburgertől szerettem volna jóllakni és nem több kisebbtől. Az amerikai eset egészen célzott túra volt, a Big Nick’s híres „Sumo burgerét” mentünk próbára tenni, és az is próbára tett minket. A második, könnyekig megható alkalom immár Budapesten ért.

 

Itt ugyan kevésbé voltunk célzottak, nem nagyon kellett előzetes kutatást csinálnunk, de a Black Cab-ről sok jót hallottunk már enélkül is. A pultos srácok figyelmeztettek, hogy egy ijesztő monstrum vár rám, de ilyesmitől nem szokásom megijedni. Más kérdés, ha valaki csupán azt kiszámolná dietetikailag, hogy a 600 gramm marhahúspogácsa, a 100 gramm sült bacon és a 100 gramm olvasztott angol cheddar sajt hány kalóriával terheli meg a szervezetet, jó okom lenne megijedni. És akkor a szezámmagos bucit, majonézes jégsalátát, BBQ szószt és a biztonság kedvéért rendelt plusz majonézt, ketchupöt és hasábkrumplit nem is vettük bele a kalkulációba. És ne is vegyük. A hús az előzetes megállapodás szerint félangolosan, rózsaszín belsővel érkezik, az egész torony szaftos, szétcsúszós, pont, ahogyan egy eszmei gigantikus hamburgert álmodni szeretünk. Ehhez képest a lazacos burger méretben szinte eltörpül, de hát az egészséges életmód megköveteli a halfogyasztást is, jó sok omega3 zsírsavval, kevés zsiradékon megpirítva, kisebb zsemlében, salátával. Habkönnyű léptekkel távozunk, végre, jóllakva.

Black Cab

VIII., Rákóczi út 19.

Az írás eredetileg a Pesti Műsorban jelent meg.

One Response to Black cab
  1. földhözragadt Válasz

    de sok Sziget kört kell lefutni utána! De megéri!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>