Doboz otthonra – Együd Barbara, a Kitchen Box ételszállító alapítója

 

Honnan jött a Kitchen Box ötlete? 

Az ötlet tőlem származik és egy személyes tapasztalatnak, élménynek a következményeként született meg. Sokat dolgoztam, általában későn végeztem és már nem maradt energiám/kedvem ahhoz, hogy az esti vacsorához bevásároljak. Mivel az egészségemre, vagyis arra, hogy mit és mikor eszem nagyon odafigyelek, így az sem volt mindegy, hogy mit honnan szerzek be. Ennek eredménye pedig egy nagyon egysíkú táplálkozás lett. Tudtam, hogy mi az, amit gyorsan el tudok készíteni és jó minőségben be is szerezhetek. Próbáltam változatosabbá tenni az étrendemet különböző receptek kipróbálásával, de ezek a receptek általában kudarcot vallottak. Sajnos soha nem volt annyira pontos, vagy egyértelmű, hogy tényleg a várt eredmény kerüljön végül a tányéromra. Mindezek hatására kicsit körülnéztem a neten. Alapanyagokat szerettem volna rendelni, mert nekem a főzés nem okozott gondot soha. Sőt, igazából nem is maga a főzés a hosszas folyamat az egészben, hanem az a része, amíg odáig eljutunk – kigondolni, hogy mit főzzünk, recepteket keresgélni, beszerezni hozzá mindent, akár több helyről is. Mivel itt Magyarországon nem találtam semmit, ami az elképzelésemnek megfelelt volna, így jött az ötlet, hogy akkor erre másnak is lehet igénye. Tehát nem készételt szeretne rendelni, ahol a minőség ellenőrizhetetlen, szívesen főz, viszont nincs ideje és/vagy nem szeret bevásárolni. A receptkártya és ezeknek az alapanyagoknak a kimérése adott főre már az egész ötlet továbbgondolása volt.

Hogyan állnak össze a receptek? Milyen sűrűn változik és mi a koncepció?

A recepteket profi séfünk, Ekler Viktor állítja össze, aki mindig az idénynek megfelelő, egészséges és vitamindús alapanyagokból készít ételeket. A főzés és fotózás kéthetente történik. Hetente cseréljük a recepteket. Három húsos, három vegetáriánus és három diétás kerül ki minden szerdán az oldalunkra. Kedden és pénteken van kiszállításunk. A keddi szállítási napra vasárnap 12h-ig lehet rendelést leadni, a péntekire pedig szerda 12h-ig. Szerda 12h után pedig kerülnek ki az új, következő heti receptek.

Honnan szerzik be a hozzávalókat? 

Az alapanyagok beszerzése több helyről, többnyire kistermelőktől történik. Jelenleg 6-7 állandó beszállítóval dolgozunk egyszerre. A legfontosabb célunk az, hogy mindig minden a lehető legfrissebb legyen. Többnyire Gyömrő és környékéről vannak, de az új, megbízható beszállítók felkutatása nálunk egy állandó, napi szintű feladat. Az alapanyagok tekintetében nincs kompromisszum, csak tökéletes minőségű termékek kerülhetnek egy KitchenBox-ba. Mi alapanyagokat szállítunk ki, itt nem lehet „csalni” mint egy étteremben és a kisebb hibákat a főzés során elfedni. A felhasználóink látják, hogy mit esznek meg, nincsenek trükkök.

Mik az első tapasztalatok? Jellemzően kik rendelnek és mennyire bevállalósak gasztronómiai szempontból?

A tapasztalatunk az, hogy az emberek szeretnek kísérletezni. Akik otthonosan mozognak a konyhában, azok örülnek, hogy új ételeket próbálhatnak ki, akik pedig eddig elkerülték a konyhát most igazi séfnek érzik magukat és sikerélményeikről számolnak be nekünk. Így felhasználóink nagyon széles körből kerülnek ki. Fontos tényező a közös főzés élménye, amikor a párok vagy családok együtt főznek és közösen szereznek élményeket. Ez a küldetésünk.

Hogyan tovább, vannak-e fejlesztési tervek, akár földrajzi terjeszkedés, akár szolgáltatási fejlesztés irányában? 

Földrajzi és szolgáltatási területen is folyamatosan fejlődünk. A piacon egyedülálló informatikai hátterünknek köszönhetően folyamatosan fejlesztjük a honlapunkat, hogy a legmagasabb felhasználói élményt nyújthassuk. Szolgáltatási területen rövidesen bejelentjük legújabb fejlesztéseinket mellyel alapjaiban alakítjuk át az otthonfőzés és vacsoradoboz piacot. Ezzel együtt megkezdtük az országos kiszállítás előkészítését és várhatóan heteken belül a nagyobb városokat lefedjük. Ezen túlmenően még idén legalább 2 országban tervezzük az indulást melyhez már megfelelő finanszírozási háttérrel is rendelkezünk.

 

Az írás eredetileg a Pesti Műsorban jelent meg.

One Response to Doboz otthonra – Együd Barbara, a Kitchen Box ételszállító alapítója
  1. "vagy mindent, vagy semmit" Válasz

    Bár nagyon sok sikert kívánok a szimpatikus ötlethez, de magam vagy körüljárom az üzleteket és vásárolgatok, vagy idő hiányában készen rendelem az ételeket.
    Remélem azért sokan lehetnek, akik nem így gondolkodnak és mielőbb fellendül a vállalkozás.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>