Tepertőkrém

Szürreális helyzet – két szempontból. Mit csináljunk, ha kimarad egy csomó tepertő? Eleve nem veszünk tepertőt, másfelől, ha mégis veszünk, nem marad. (Vö: újra az első szabály lép életbe.)

Tepertőkrém

Lehetne csinálni tepertős pogácsát, de ahhoz megint kell mindenféle, meg idő, meg az se fog elfogyni. Szóval valami drasztikusabb megoldás következik: tepertőkrém. Valószínűleg nem minden töpörtyűből lehet megcsinálni, de az olyan, kicsit puhább, nagyobb darab mangalica tepertőből, ami nálam maradt, meg lehet. Ez sajnos csak akkor dől el, ha betesszük a chopperbe: ha viszi, akkor jó, ha füstöl, akkor nem jó. (Darálni is lehet, de akkor az megint sok munka + takarítás, és újra az első szabály lép életbe…)

Szóval a mangalicát viszi a chopper, kész a tepertő-pép, amit érdemes kicsit darabosra hagyni. Utána/közben vajon apróra vágott hagymát üvegesre párolunk, adunk hozzá pár gerezd szétnyomkodott fokhagymát is, meg kevés pirospaprikát. Utána jön rá a töpörtyű, meg kevéske mustár, nagyon kevés só, kicsivel több bors. Hagyjuk, hogy a tepertőpép zsírt eresszen, kiolvadjon. Ekkor úgy néz ki a massza, mint egy két lábon járó szívinfarktus.

És aztán így is marad, mert már csak lehűtjük. Friss kenyérrel, vagy piritóssal, lilahagymával, zöldpaprikával, paradicsommal fogyasztjuk. Mert a vitamin az kell!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>