Zöldbabos tonhalas spagetti

Az ember néha – vagy nem is annyira néha – azt főz, ami épp otthon van. Szegény ember például vízzel, közepesen szegény a csókakői kolbászlevesből kimaradt zöldbabbal. És amit ilyenkor az ember főz, az többnyire spagetti. Ha csak hagyma, vagy csak fokhagyma van otthon, akkor meg hagymalevest, vagy fokhagymalevest, de az más tészta.

A zöldbab sokszor váratlanul lassan puhul meg, és ilyenkor olyan fogcsikorgós marad a külső felülete, ami kellemetlen.Érdemes tehát ezzel kezdeni. A zöldbabot mossuk, végeit levágjuk, a maradékot feldaraboljuk. Ezt vajon megpároljuk, ha később nagyon sülni kezdene, kevés vízzel még rá is segíthetünk. Mikor kezd alakulni, feltesszük főni a spagettitésztát is, hogy körülbelül egy időben legyen kész a szósszal.

A zöldbabot sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá egy, vagy két gerezd zúzott fokhagymát. Felöntjük főző- (diétás nővérek esetében szója-) tejszínnel, majd mikor teljesen megpuhul és a szósz kezd besűrűsödni, jöhet hozzá a konzervnyi tonhal, amivel már tényleg csak átmelegítjük.

tonhal A spagettiről leöntjük a vizet, lecsepegtetjük, majd óvatos mozdulatokkal elkeverjük a szószban, végül pár csepp citrommal tesszük frissebbé, izgalmasabbá.

Megfontolás tárgya lehet a reszelt sajt, a tonhalhoz és a citromhoz nem illik igazán, de pont akadt itthon egy ajándékba kapott szenzációs wales-i keménysajt és az azért emelte a fényét. De el is hagyható. Ha maradékból főzünk, lényeg az egyszerűség…


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>