VinCE Budapest 2013

A legrangosabb beltéri boros esemény a http://vincebudapest.hu/VinCE Budapest, amely 2010 óta hívja meg a világ legrangosabb előadóit, hogy mesterkurzusok alkalmával ismertessék meg a szakmai érdeklődőket a legújabb boros trendekkel, tudnivalókkal. Mind a mesterkurzusok, mind a workshopok ültetett kóstolók, ahol egy (vagy több) sztárelőadó kalauzolja a résztvevőket a borok világában. A mesterkurzusok a 200 fős mesterkurzus-teremben zajlanak, míg a workshopokra maximum 100 ember ülhet be, így ezek interaktívabb, kötetlenebb kóstolók.

Téma lesz az angol királyi udvar hivatalos pezsgője, a piemonti csúcsborászat, a Gaja pincészet borai, szó lesz a proseccoról, és egy kis pikantériaként: a háború sújtotta övezetek borászatába is betekinthetünk, belekóstolhatunk. Nyilván sokan választják majd a „sosem kóstolt borok” című mesterkurzust is. Az előadásoknak, workshopoknak se szeri, se száma, így – kis túlzással – a borkóstolási lehetőség szinte csak ráadás.

A rendezvényen való megjelenésből szerencsére presztízskérdést csinál valamennyi hazai csúcsborász, és csúcsborászat, megkóstolható az elmúlt évek termésének legjava. A borászok mellett különféle gasztronómiai kiállítók is jelen lesznek, itt lesz például a Zara hotel finom falatokkal, az etyeki kézműves sonkákat készítő Árpás László, lesz olívás kiállító, vagy a sajtokat és kézműves lekvárokat kínáló Stelázsi. A korábbi három VinCE Budapest során volt Michelin-csillagos szakács vagy Bocuse d‘Or bajnok, idén viszont egy igazi attrakcióval kedveskednek a szervezők; a norvég Flying Culinary Circus utazó chefcsapat műsorával.

Március 8-10., Corinthia Hotel Budapest

Bővebben: www.vincebudapest.hu

One Response to VinCE Budapest 2013
  1. Corine I. Hays Válasz

    A legrangosabb beltéri boros esemény a VinCE Budapest, amely 2010 óta hívja meg a világ legnevesebb előadóit, hogy mesterkurzusok alkalmával ismertessék meg a szakmai érdeklődőket a legújabb boros trendekkel, tudnivalókkal. Mind a mesterkurzusok, mind a workshopok ültetett kóstolók, ahol egy (vagy több) sztárelőadó kalauzolja a résztvevőket a borok világában. A mesterkurzusok a 200 fős mesterkurzus-teremben zajlanak, míg a workshopokra maximum 100 ember ülhet be, így ezek interaktívabb, kötetlenebb kóstolók. Téma lesz az angol királyi udvar hivatalos pezsgője, a piemonti csúcsborászat, a Gaja pincészet borai, szó lesz a proseccóról, és egy kis pikantériaként: a háború sújtotta övezetek borászatába is betekinthetünk, belekóstolhatunk. Nyilván sokan választják majd a „Sosem kóstolt borok” című mesterkurzust is. Az előadásoknak, workshopoknak se szeri, se száma, így – kis túlzással – a borkóstolási lehetőség szinte csak ráadás. A rendezvényen való megjelenésből szerencsére presztízskérdést csi­nál valamennyi hazai csúcsborász és csúcsborászat, meg­kós­tol­ha­tó az elmúlt évek termésének legjava. A borászok mellett különféle gasztronómiai kiállítók is jelen lesznek, itt lesz például a Zara Hotel finom falatokkal, az etyeki kézműves sonkákat készítő Árpás László, lesz olívás kiállító vagy a sajtokat és kézműves lekvárokat kínáló Stelázsi. A korábbi három VinCE Budapest során volt Michelin-csillagos szakács vagy Bocuse d‘Or bajnok, idén viszont egy igazi attrakcióval kedveskednek a szervezők: a norvég Flying Culinary Circus utazó chefcsapat műsorával.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>