Mákos pohárkrém

Néha eljön a jól megszokott (dehogy) túródiéta ideje, aminek eredményeként három hét megfeszített munka után 3 hónapig pár kilóval könnyebb az ember. A diéta lényege, hogy túrót kell enni, sokszor. Megváltás volt a reggelire feltalált (feltálalt) új verzió, ami korántsem kényszermegoldásként működik: kiváló desszert lehet, bárkinek ajánlom.

Túró!

25 dkg túrót (ez az egységadag a kúránál) eldolgozunk egy nagyon púpozott evőkanál darált mákkal, jó sok porcukorral („ízlés szerint”, de nyomathatjuk), egy evőkanál jóféle szilvalekvárral, mindezt jól összedolgozzuk. Próbáljuk meg minél könnyebbre, habosabbra keverni, ami nem fog sikerülni, de a próbálkozás máris jobb eredményre vezet.

Végül mehet bele 3-4 szem aszalt szilva felaprítva, és 2-3 rusztikusra összetört háztartási keksz. (A szilvát esetleg pálinkába áztatni, bár kicsit keserű lesz tőle. Akkor már inkább rumba.)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>