Szilveszter előre-hátra, oda-vissza

A vállalhatatlanul mértéktelen, másnap mindent letagadós + megbánós berúgás előtt illik enni is, hogy aztán látszólag kulturáltan lehessen nekilátni az ivászatnak. Nagy-nagy slágerek, és kevéssé ismert feltörekvők egyaránt javasolhatóak a menüsorba.

Minden idők legnagyobb slágere természetesen a bőrös malacsült, persze roppanós bőrrel, citrommal a szájban (ha feje is a nyakán marad…) Nagy vállalás, de bombasztikus siker lehetőségével kecsegtet.

Szilveszteri menü

Ha hiszünk a babonában, hogy kakast nem szabad újévkor enni, mert az hátrafele kapar, akkor hanyagoljuk a coq au vin (vörösboros kakas) elkészítését, de mivel nem hiszünk a babonákban, kifejezetten üdítő, ritkaságszámba menő fogással rukkolhatunk elő. Sokan csirkéből készítik, esetleg tyúkból. Pedig kakasból az igazi. Nálunk idén szintén egy jól bevált, rendkívül egyszerű leves is készül: chilis krumplikrémleves pirított kolbászkarikákkal.

Bulik elhagyhatatlan kellék a jó kis magyaros franciasaláta, valamint a Töltött tojás. Komolyabb versenyzőknek pedig egy igazi, hamisítatlan kocsonya is dukál.

További szilveszteri receptek még:

Csülök Pékné módra
Fűszerkéregben sült egész karaj
Kolbásszal töltött karaj
Puy-i lencsés csicsóka saláta kacsafasírttal (ez is lesz, tutira!)
Szőlős sajttorta törkölypálinkával

BÚÉK '12

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>