Virslis kiflis

Ha van olyan szerencsénk, hogy nem mi vagyunk a szilveszteri vendéglátók, és egyúttal valaki meg is hívott bennünket, akkor akár vihetünk is valamit a buliba. (Ha mi vagyunk a vendéglátók, vagy nem hívott meg a kutya se, akkor gondoljuk át antiszociális helyzetünket és szokjunk át egy másik kocsmába.)

Szilveszter, buli

A most bemutatandó étel leginkább a régi pufis-csalamádés hamburger, valamint a vasrúdon kiluggatott óriás kiflis hot-dog vonalba illeszkedik, sőt, mi több, simul bele. Kell hozzá virsli, meg kifli, ha ez megvan, onnantól pofonegyszerű minden. A kifli két végét levágjuk, majd a maradék holdalakú részt középen elvágjuk. A két félholdat mutatóujjunkkal óvatosan kivájjuk, mármint csinálunk belé egy lukat. A kiluggatott kifliket egy pillanatra sós-borsos-szerecsendiós tejbe mártjuk bele, de nem szabad eláznia, csak picit lazulnia. Meg leszünk lepve, hogy a lukba ekkor milyen könnyen csusszan bele a virsli. (…)

A virslivel töltött kifliket tepsibe helyezzük, vastagon megszórjuk valamilyen reszelt sajttal, például füstölttel, majd előmelegített sütőben, lefedés nélkül 10-15 percig sütjük. Akkor van készen, amikor a kifli tetején a sajt szép piros. Akkor sütöttük túl, ha a virsli teljes hosszában széthasad. A kettő közötti különbség uszkve 17-22 másodperc. Tessék vigyázni.

One Response to Virslis kiflis
  1. Káró Válasz

    Ez is nagyon finom lehet, de a kicsit több piszmogást igénylő leveles tésztába göngyölés is egy jó változat. Ebből fél virslis kisebb falatokat is lehet alkotni. Az egyszerűsítést a mirelit tésztalap kínálja.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>