Vajban sült pisztráng

Halat fogyasztani módfelett egészséges, rendkívül finom, és bónuszként vannak olyan halak is, amelyek elkészítése annyira egyszerű, hogy az ember szinte szégyelli.

A pisztráng a klasszikus példa arra, hogy milyen is az, amikor egy hozzávalónak már önmagában is annyira jó íze van, hogy gyakorlatilag csak elrontani nem szabad. Kevés són és borson kívül nem igényel semmit ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. (Parafrázis: Maximum íz, max egy kis só.)

Pisztrángfogás Amerikában

Szóval beszerzünk egy tisztított pisztrángot, amit akár csomagolva is árulnak egyes közértekben, de a halasnál meg biztosan kapunk. Alaposan megmossuk, kívül belül sózzuk, borsozzuk. A hasüregbe teszünk egy kis vajat, és egy kevés petrezselymet, de ez utóbbi el is hagyható.

A hal bőrén kis tasakokat vágunk egy éles késsel, ebbe pedig szalonnacsíkokat szorítunk. Én ezúttal a nemrég felfedezett hófehér, márványszerű és omlós sózott mangalicaszalonnát használtam. (Az utóbbi időben mindenhez egyébként.) Amíg ezt készítjük, krumplit is főzünk, akár héjában, akár anélkül.

Egy serpenyőben vajat hevítünk, és a hal mindkét oldalát piros ropogósra sütjük. Közben a krumplit is felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajdban kisütjük a korongokat. Végén meghintjük petrezselyemmel és a hallal együtt tálaljuk. Citromot, majonézt illik hozzá tálalni.

Nem kell mindig mindent agyonbonyolítani. Még a konyhában sem.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>