Meggyes túrótorta

Úgy kezdődik, hogy aszalt meggyet beáztatunk jóféle meggypálinkába, úgyhogy már csak ezért a momentumért is megéri nekiállni ennek a remek, társszerzés keretében készült szilveszteri túrótortának.

Először az alapzatot készítjük el. Ehhez

  • 20 dkg lisztet
  • 6 dkg cukrot (és egy tasak vaníliáscukrot)
  • 12 dkg vajat
  • 1 tojássárgáját
  • kis kanál sütőport
  • csipet sót

linzerszerű tésztává gyúrunk, lehetőség szerint ne túl hosszan, mert nem reagál jól a túl sok gyúrásra. Ezt a tésztát egy tortaformába tesszük (a fenti verzióhoz avatásra került egy szilikonos tortaforma és bevált), majd sütőben világosbarnára sütjük. Nem kell hozzá sok idő, elég hamar megvan. A tésztát erkélyen, hütőben hagyjuk lehülni.

Közben nekiállhatunk a túrótölteléknek. Ehhez meg

  • 25 dkg túrót
  • 2.5 dl habtejszínt
  • 1 doboz kefirt
  • 8 dkg cukrot
  • vaníilia aromát, port, vagy igazi vaníliát

habosra verünk, érdemes itt közbeiktatni egy gépi habverőt is, mert fontos a jó, könnyed állag és a megfelelő mennyiség. Ha ez megvan, jöhet bele a fent említett pálinkába áztatott aszalt meggy is, véletlen se feledkezzünk meg róla, hogy maga a pálinka is átkerülhet a masszába…

Olvasztott zselatinnal szabályozzuk meg a massza merevségét. Zselatinja és masszamennyisége válogatja, úgyhogy ehhez a tasak leírását kell szigorúan betartani, azzal kiegészítve, hogy általában sajnos több zselatin kell, mint amennyit a tasak füllent.

A tölteléket a lehült tésztalapra öntjük, úgy, hogy kitöltse a tortaforma falait. Legalább egy napig hagyjuk dermedni a hűtőszekrényben. Mikor a tortaformát leapplikáljuk, az egészet megszórjuk mandulaforgáccsal (szeletelt mandulával).

Pillanatok alatt fogy el. B.U.É.K.!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>